2017-11-13 07:30Press release

Ancotrans väljer Logent Logistikcentrum i Hallsberg

null

Logent Logistikcenter i Hallsberg, Hallsbergsterminalen, tar sedan augusti emot Ancotrans tågpendel i Hallsberg, som tidigare gick till Örebro. Detta nya samarbete gör att Logent stärker sin position som kombiterminal/inlandshamn. Med det nya samarbetet med Ancotrans ökar Logent sin kapacitet genom utökade öppettider, fler truckar och implementering av ett nytt IT-system anpassat för terminalverksamheten.

Christian Bergholtz, Branch Manager Ancotrans: ”Det geografiska läget av Logents Logistikcentrum i Hallsberg samt deras breda tjänsteutbud, med t.ex tullager, CFS Container Freight Station och lagerhållning, gjorde att vi valde dem som samarbetspartner, vilket känns mycket spännande inför framtiden.”

Hallsbergs kommun är nöjda över den nya tågpendeln, bl.a eftersom transportsätt med miljön i fokus är en mycket viktig faktor.

Michael Sköld, Business Development and Strategic Sales, Logent: ”Ancotrans är en av Sveriges största containertransportörer. De har en expansiv och intressant verksamhet och vi är mycket stolta över vårt nystartade samarbete. Logent i Hallsberg har nu de tre största svenska containertransportörerna som kunder i Hallsbergsterminalen.”About Logent

Logent är en heltäckande och oberoende logistikpartner, med nordisk bas och med globala nätverk. Vi har ett brett serviceutbud och skapar värde till våra kunder genom garanterade kostnads- och kvalitetsförbättringar. Våra tjänster omfattar Logistiktjänster som lagerhantering, tull och Transport Management, Hamn och Kombiterminaler, Bemanningstjänster samt Konsulttjänster. Detta gör att Logent från starten 2006 har vuxit till en omsättning på ca 1.5 mdr SEK och sysselsätter ca 3 000 personer.