2021-11-01 12:31Press release

Bubbleroom väljer AutoStore för nytt lager i Borås

Bubbleroom etablerar under 2022 ett nytt huvudkontor och distributionscenter i Borås på totalt 20.500 kvm. För att möta tillväxtplaner samt ökade leverans- och effektivitetskrav har Bubbleroom, tillsammans med sina samarbetspartners Logent och Element Logic, skräddarsytt en automationslösning från Autostore som är dimensionerad för att öka leveranskapacitet och effektivitet markant de kommande åren.

Varje dag packas och skickas tusentals order från Bubblerooms lager i Borås. Företaget driver idag en av Nordens största onlinebutiker inom mode och har under de senaste åren befunnit sig i en fas av kraftig tillväxt. För att bättre kunna möta framtidens logistikutmaningar väljer de nu att investera i AutoStore för en automatiserad lagerlösning. När Bubbleroom nästa år flyttar verksamheten från sina gamla lokaler i Borås till sitt nya lager på 20 500 m², markerar det en storsatsning för e-handelsbolaget.

Det här är ett väldigt stort steg för oss med flytt av både kontor, lager och fotostudio till nya toppmoderna lokaler. Logent och Element spelar i toppdivisionen inom logistik och lagerautomation och är idealiska partners för oss när vi nu tar nästa steg i vår resa, säger Joel Sandberg, COO på Bubbleroom, i ett pressmeddelande.

Ökad kapacitet för att klara kommande tillväxt

Element Logic står för leveransen av AutoStore-lösningen som initialt innehåller 40 plockrobotar, 41 000 bins, 12 karusellportar samt ett conveyor- och sorteringssystem. Systemet är designat för att klara mer än 1100 orderrader per timme och kommer skalas upp successivt för att möta kommande tillväxt.

Marknaden för automatiserad lagerhållning i Sverige fortsätter att växa och vi är glada att kunna erbjuda Bubbleroom ett modernt logististikcenter. På oss ställer det krav att leverera i tid och se till att igångsättningen och den löpande driften fungerar på bästa möjliga sätt, säger Anders Bohlin Sales Director på Element Logic.

Logents erfarenhet och kompetens inom design, implementering och optimal drift av automatiserade e-handelslösningar gör stor skillnad för våra kunder och vi är övertygade att med den nya lösningen på plats kommer Bubbleroom vara riktigt konkurrenskraftiga att stärka den ledande positionen inom sin nisch, säger Eric Sandgren, Vice President Business Development på Logent.

Det nya lagret i Borås börjar byggas omgående och beräknas stå klart sommaren 2022.


Om Bubbleroom

Bubbleroom är nummer 1 i Norden inom mode med en tydlig vision om att bli den självklara destinationen för lyxigt, glammigt och feminint mode. Bolaget har en hög andel egna varumärken och försäljningen sker primärt på den Nordiska marknaden.

Om Element Logic

I över 30 år har Element Logic optimerat företags lagerprestanda. Vi skapar smarta lösningar som hjälper lager att hantera kunders ökade efterfrågan på snabba leveranser. Våra robotlösningar, programvara och rådgivning hjälper företag att förbättra sina värdekedjor och att vara mer lönsamma. Vi optimerar lager i alla storlekar inom ett brett spektrum av branscher inklusive elektroniska komponenter, distributionsdelar, konsumentelektronik, 3PL, läkemedel, kläder, sportutrustning och mer. Som ursprunglig AutoStore®-partner har vi stor erfarenhet av att utforma, leverera och installera skräddarsydda lösningar som förbättrar kundernas arbetsflöde. Element Logic har mer än 150 anställda i Europa och hade 2020 en omsättning på €100 miljoner. Vårt huvudkontor ligger i Norge med dotterbolag i hela Europa.

För mer information se: www.elementlogic.se


 

För att ta reda på mer kontakta:

 

Joel Sandberg, COO

Bubbleroom

Mail: joel.sandberhg@bubbleroom.com

Telefon: +46 705 122724

 

Anders Bohlin, Sales Director

Element Logic Sweden AB

Mail: Anders.Bohlin@elementlogic.se

Telefon: +46 709 356983

 

Eric Sandgren, Vice President Business Development

Logent Group

Mail: eric.sandgren@logent.se

Telefon: +46 707 249317


About Logent

Logent är en heltäckande och oberoende logistikpartner, med nordisk bas och med globala nätverk. Vi har ett brett serviceutbud och skapar värde till våra kunder genom garanterade kostnads- och kvalitetsförbättringar. Våra tjänster omfattar Lager- och Produktionslogistik, Transport Management, Tullhantering och Hamnverksamhet samt Bemanningstjänster och Konsulttjänster. Detta gör att Logent från starten 2006 har vuxit till en omsättning på ca 1.7 mdr SEK, sysselsätter ca 3 000 personer och finns i Sverige och Norge.