2020-05-14 09:01Press release

Celsius inleder samarbete med Logent och Scanlog

Logent & Scanlog inleder samarbete med People’s Choice, som i Sverige representerar de två varumärkena Celsius & Fast, gällande transporter, inleverans, lagring, orderplock och utleverans med start i andra kvartalet 2020.

 

Godset kommer att gå med järnväg från kontinenten till Logent Logistikcenter i Hallsberg där det kommer att lagras och distribueras ut till Celsius och FAST kunder i Sverige. Scanlog ansvarar för alla transporter och Logent ansvarar för omlastningen från järnväg, lagring, orderplock och utleveranser.

”Vi är jätteglada och stolta av att People’s Choice väljer Logent och vårt Logistikcenter i Hallsberg som hubb för deras produkter i Sverige. Genom vårt samarbete med Scanlog, som ansvarar för transporterna, möjliggör vi denna typ av logistiklösningar. Vi ser att vårt koncept med lager och Cross Dock från järnväg i samma terminal är ett vinnande koncept för många kunder”, säger Michael Sköld, Business Development Manager Logent. Hallsbergsterminalen har ett unikt läge både demografiskt och geografiskt, vi når sju miljoner människor inom tre timmar från vår terminal.

”Att People’s Choice valt att låta Scanlog ansvara för transport och distribution av Celsius och FAST drycker och proteinprodukter är mycket hedrande”, säger Erdal Residovski, operativ chef hos Scanlog och fortsätter, ”Transporterna kommer att gå via vår multimodala tågpendel Scandinavian Rail Shuttle med dagliga avgångar från Europa och med ledtider jämförbara med direkta landsvägstransporter – men med betydligt mindre miljöpåverkan. I kombination med Logents unika terminal- och lagerlösning i Hallsberg och en intelligent distribution ökar vi också den totala kostnadseffektiviteten dörr till dörr”.

 

”People’s Choice ser mycket positivt på samarbetet med Logent & Scanlog. Vi ser fram emot att utveckla vårt samarbete med vår nya partner för att kunna erbjuda våra kunder så effektiv och kvalitativ service som möjligt”, säger Zorica Licari, Supply Manager People’s Choice.

 

CELSIUS är den ursprungliga funktionella energidrycken för aktiva människor i Norden. Den lanserades för första gången i Sverige 2009 – vilket blev en enorm framgång som förvandlade den svenska kategorin funktionella drycker och energidrycker. CELSIUS är, och har alltid varit helt vegansk, fri från kolhydrater och innehåller bara naturliga smak-och färgämnen. Det är därför den smakar så gott! CELSIUS ger dig den perfekta mängden energi för att prestera bättre under din träning och i din vardag.

FAST som varumärke har ett långt nordiskt arv med rötter inom idrottsnäring. Det erbjuder ett utmärkt smak- och innovativt sortiment av funktionella livsmedel och drycker.
FAST är för människor som vill vara aktiva och få ut det mesta av livet.

 

För mer information, kontakta: zorica.licari@celsiussverige.se

www.celsiussverige.se

 

 

 

Scandinavian Logistics Partners AB är ett svenskägt logistikföretag specialiserat på internationella transporter på järnväg, sjö, bil och flyg. Vi brinner för Responsible Logistics - en ansvarsfull logistik fokuserad på kostnadseffektivitet, minskad miljöpåverkan och hög kvalitet. Scanlog har ett fyrtiotal medarbetare på fyra kontor i Sverige, omsätter ca 400 mkr och blev av Dagens Industri utnämnt till Gasellföretag 2017, 2018 och 2019. Scanlog är miljö- och kvalitetscertifierade enligt ISO.

www.scanlog.se

 

För mer information, kontakta: Erdal Residovski, erdal.residovski@scanlog.se

 

För mer information, kontakta:

Michael Sköld, Business Development Logent Group på mobil 072 1826232 eller e-mail: michael.skold@logent.se

 


About Logent

Logent är en heltäckande och oberoende logistikpartner, med nordisk bas och med globala nätverk. Vi har ett brett serviceutbud och skapar värde till våra kunder genom garanterade kostnads- och kvalitetsförbättringar. Våra tjänster omfattar Lager- och Produktionslogistik, Transport Management, Tullhantering och Hamnverksamhet samt Bemanningstjänster och Konsulttjänster. Detta gör att Logent från starten 2006 har vuxit till en omsättning på ca 1.5 mdr SEK, sysselsätter ca 3 000 personer och finns i Sverige och Norge.