2021-02-24 08:27Press release

Första grävtaget för Sempers och Logents logistikcenter är avklarat!

Ett nytt skede har officiellt inletts i Götene Kommun och i Sempers historia. Torsdagen den 18 februari samlades en förväntansfull skara personer för att fira Sempers 23 000 kvm stora logistikcenter. Susanne Andersson, Kommunstyrelsens ordförande i Götene kommun, fick äran att ta det första symboliska grävtaget.

Sempers nya logistikcenter som Logent kommer drifta förväntas stå klart under senhösten 2021. På anläggningen kommer man hantera såväl råvaror till fabriken i Götene som färdigvaror från koncernens övriga bolag. Anläggningen i Götene kommer att utgöra en central distributionspunkt till Sempers samtliga kunder.

Susanne Andersson, Kommunstyrelsens ordförande, understryker att detta samarbete betyder väldigt mycket för näringslivet och företagsklimatet i Götene Kommun givet att de äntligen får till en etablering på detta område som stått klart och oanvänt sedan utbyggnationen av E20. Götene kommun och Logent för nu en strategisk dialog om bemanning, rekrytering samt CSR-program som är ett av Logents framgångsrika initiativ på marknaden.

Semper och Logent har ingått ett långsiktigt partnerskap där Logent tagit fram en effektiv och kostnadsoptimerad lösning för det nya logistikcentret i Götene som byggs av CH Square. Kontinuerlig anpassning av verksamheten och ständiga förbättringar är viktigt för Semper, vilket är ett standardiserat arbetssätt som Logent implementerar på alla sina logistiksiter.

Då anläggningen förväntas stå klar redan till senhösten 2021 är Logents arbete med analys och design redan påbörjat och kommer bedrivas parallellt med uppförandet av byggnaden. ”Vi har högt tempo och projektet kommer vara färdigställt och driftsatt under fjärde kvartalet 2021” Säger Pontus Norberger som är ansvarig projektledare för implementationen av Sempers nya logistikanläggning. I kommande faser planeras integration samt tester inför implementering och driftsättning av anläggningen.

På bilden t.v. Pontus Norberger, ansvarig projektledare för Logent och Daniel Rhedin, VP Logent Consulting. Bild t.h. Nya logistikcentret.

 

Om Semper

Sempers välkända varumärke borgar för samma höga kvalitet som det gjort sedan starten 1939. Idag är Semper ledande aktör i Norden inom barnmat, glutenfritt och modersmjölksersättning. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg och produktionsanläggningar finns i Götene och Falun. Semper har 240 medarbetare i Norden och omsätter cirka 1,5 miljarder SEK. Företaget ingår i den internationella livsmedelskoncernen Hero Group, som har drygt 4 000 medarbetare i 19 länder.  www.semper.se

 

Om Götene

Götene kommun har cirka 13 200 invånare och består av tätorterna Götene, Hällekis, Källby och Lundsbrunn samt en stor del landsbygd. Kinnekulle är kommunens främsta kännetecken och stolthet. Kommunens organisation utgörs av en förvaltning som är indelad i fem sektorer: barn och utbildning, kultur och fritid, ledning och stöd, omsorg och samhällsbyggnad. Vi har omkring 1 200 medarbetare. www.gotene.se


About Logent

Logent är en heltäckande och oberoende logistikpartner, med nordisk bas och med globala nätverk. Vi har ett brett serviceutbud och skapar värde till våra kunder genom garanterade kostnads- och kvalitetsförbättringar. Våra tjänster omfattar Lager- och Produktionslogistik, Transport Management, Tullhantering och Hamnverksamhet samt Bemanningstjänster och Konsulttjänster. Logent grundades 2006 och har idag en omsättning på ca 1.5 mdr SEK, sysselsätter ca 3 000 personer och finns i Sverige och Norge. www.logent.se