2018-09-25 10:56Press release

Logent lanserar bemanningstjänst som hjälper nyanlända in på arbetsmarknaden

null

Logistikföretaget Logent lanserar den nya tjänsten ”Social Hållbar Bemanning”. Tjänsten syftar till att få nyanlända ut på den svenska arbetsmarknaden genom Logents Bemanningsverksamhet.

– Alla företag bär ett ansvar för att hantera situationen med tusentals välutbildade nyanlända personer i Sverige som är arbetslösa. Vi på Logent är stolta över att kunna bidra till att hantera situationen genom att få människor in på arbetsmarknaden, säger Johan Wallmander, VD på Logent Bemanning & Rekrytering. 

Logent väljer att inte blunda för det förändrade världsläget och vill vara med och bidra till ett bättre samhälle. Logent har idag fått närmare 100 personer ut i arbete och har bara positiva erfarenheter från projektet.

Företag som väljer att använda sig av tjänsten får arbetsvillig och kompetent arbetskraft. Ytterligare en fördel är att bemanningsverksamheten är en konstadseffektiv lösning för företagen. Det är ett alternativ som alla vinner på; samhället, företaget och den enskilda individen. E-handelsföretaget Boozt.com är ett av de företag som valt att engagera sig för ett bättre samhälle tillsammans med Logent.

– Det kändes viktigt för oss att ta vårt ansvar. Detta genom att hjälpa nyanlända att komma i arbete och har därför valt att låta nyanlända ansvara för delar av vårt logistikflöde. Vi kan idag konstatera att dessa personer visat en väldigt hög arbetsmoral och vi upplever bara positiva effekter, både på produktivitet och kvalitet, säger Niels Hemmingsen, COO, Boozt.com.

Om anställningsprocessen

Social Hållbar Bemanning har tagits fram i samarbete med Arbetsförmedlingen. Logent har idag en gedigen rekryteringsprocess som består av intervjuer och ett introduktionsprogram där kandidaterna får ”arbetsträna” på Logents logistikenheter innan de kommer ut till sina arbetsplatser.

– Självklart finns det utmaningar med att rekrytera personer som ofta både saknar betyg och referenser, likväl kan det finnas utmaningar när man kommer till en arbetsplats utan att kunna prata svenska. Därför ser vi det som viktigt att genomföra arbetsträning, och i vissa fall även erbjuder handledare som är med på arbetsplatserna under någon vecka, säger Johan Wallmander.

Ahmed Hamid, är en av de närmare 100 personer som har fått jobb genom Logent.

– Om jag jobbar så hjälper jag också andra människor i samhället. Min familj, men jag bidrar också till bättre hälsa och sjukvård och skolor eftersom jag betalar skatt. Om alla jobbar får vi in mer pengar för att bygga upp landet, säger Ahmed Hamid.

Vill du veta mer…?

Kontakta Johan Wallmander, johan.wallmander@logent.se alternativt 070-351 77 24

Logent är en heltäckande och oberoende logistikpartner, med nordisk bas och med globala nätverk. Vi har ett brett serviceutbud och skapar värde till våra kunder genom garanterade kostnads- och kvalitetsförbättringar. Våra tjänster omfattar Logistiktjänster som lagerhantering, tull och 4PL, Hamn och Kombiterminaler, Bemanningstjänster samt Konsulttjänster. Detta gör att Logent från starten 2006 har vuxit till en omsättning på ca 1.5 mdr SEK och sysselsätter ca 3 000 personer.


About Logent

Logent är en heltäckande och oberoende logistikpartner, med nordisk bas och med globala nätverk. Vi har ett brett serviceutbud och skapar värde till våra kunder genom garanterade kostnads- och kvalitetsförbättringar. Våra tjänster omfattar Logistiktjänster som lagerhantering, tull och Transport Management, Hamn och Kombiterminaler, Bemanningstjänster samt Konsulttjänster. Detta gör att Logent från starten 2006 har vuxit till en omsättning på ca 1.5 mdr SEK och sysselsätter ca 3 000 personer.