2021-03-19 08:19Press release

Logent och Saab designar framtidens produktionslogistik i Järfälla

Logent är sedan januari 2020 försvarskoncernen Saabs strategiska logistikpartner med ansvar för drift och utveckling av produktionslogistiken i Linköping. Partnerskapet med Saab har nu utökats med uppdrag för Saabs verksamhet i Järfälla.

Saab i Järfälla befinner sig i en fas där man planerar för att flytta all sin verksamhet till ett nytt hus som kommer att byggas och färdigställas i slutet av 2024. Projektet går under arbetsnamnet Saab Tower som innebär en kombinerad produktions- och kontorsyta på 50 000 m2 och 24 våningar.

Logent har fått uppdraget att hjälpa Saab med dimensionering och kravställning för den framtida materialhanteringen och produktionslogistiken för Saabs verksamhet i Saab Tower. Layout för den nya lösningen sträcker sig över flera våningsplan med lagring i automationslöning för en effektiv disponering av ytor och ett optimerat materialflöde.  

”Det är extra roligt när vi får möjligheten att utöka samarbetet med en befintlig kund, vilket är ett kvitto på det stora värdet vi tillför i våra partnerskap”, säger Joel Engström, Business Development Director på Logent Group.

Om Saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov

 


About Logent

Logent är en heltäckande och oberoende logistikpartner, med nordisk bas och med globala nätverk. Vi har ett brett serviceutbud och skapar värde till våra kunder genom garanterade kostnads- och kvalitetsförbättringar. Våra tjänster omfattar Lager- och Produktionslogistik, Transport Management, Tullhantering och Hamnverksamhet samt Bemanningstjänster och Konsulttjänster. Detta gör att Logent från starten 2006 har vuxit till en omsättning på ca 1.5 mdr SEK, sysselsätter ca 3 000 personer och finns i Sverige och Norge.