2020-01-20 07:29Press release

Logent och Spedition Bode i nytt samarbete i Hallsberg

Tyska Spedition Bode öppnar en ny järnvägsförbindelse från Tyskland via Trelleborg till Hallsberg i samarbete med rederiet TT-line och trafikoperatören Kombiverkehr. Det är tre avgångar i veckan och startade i november 2019. Fler avgångar per vecka planeras under första delen av 2020. Logent kommer att vara mottagande Terminal och sköter lossning och lastning av trailers och containers.

"Vi är jätteglada och stolta av att Bode Transport väljer Logent och vår Terminal som hub för deras nya järnvägslinje till Sverige. Logent har stor erfarenhet av trailer/container hantering och vet vad som krävs. Vår effektivitet och flexibilitet gör att vi kan uppnå våra kunders mål"
säger Michael Sköld, Business Development Manager Logent.

Logents Hallsbergs Terminal har ett unikt läge både demografiskt och geografiskt, placeringen når sju miljoner människor inom tre timmar från terminalen.

"Logent Hallsberg var exakt det sista i pusslet för vårt nätverk som saknades. Jag hoppas verkligen att många andra transportföretag börjar använda den här länken. Det är nödvändigt att visa också folk i Sverige att järnvägslösningar är möjliga att implementera om du har rätt partners ombord."
Säger Stev Etzrodt, CSO & COO Spedition Bode

Om Bode:
Bode är ett familjeägt transport- och logistikföretag som grundades 1949 i Reinfeld (norra Tyskland). Sedan mer än 40 år organiserar Bode transporter till / från de nordiska europeiska länderna. Idag har Bode ca. 30.000m² lager i Tyskland och ca. 700 lastenheter. Egna intermodala uppsättningar startade 2015 med den första länken mellan Lübeck CTL och Stockholm Norra. Sedan 2018 organiserar Bode också tåg mellan Lübeck CTL - Verona Q.E. Omsättning 1,0 miljarder SEK, sysselsätter cirka 310 anställda och finns i Sverige, Finland, Italien och Tyskland.

Läs mer på: www.spedition-bode.de

För mer information, kontakta:
Stev Etzrodt, CSO & COO Spedition Bode på mobil +49 172 4587422 eller e-mail: s.etzrodt@spedition-bode.de

Michael Sköld, Business Development Logent Group på mobil 072 1826232 eller e-mail: michael.skold@logent.se

 


About Logent

Logent är en heltäckande och oberoende logistikpartner, med nordisk bas och med globala nätverk. Vi har ett brett serviceutbud och skapar värde till våra kunder genom garanterade kostnads- och kvalitetsförbättringar. Våra tjänster omfattar Lager- och Produktionslogistik, Transport Management, Tullhantering och Hamnverksamhet samt Bemanningstjänster och Konsulttjänster. Detta gör att Logent från starten 2006 har vuxit till en omsättning på ca 1.5 mdr SEK, sysselsätter ca 3 000 personer och finns i Sverige och Norge.